meer criteria

 

Bij verhuur of verkoop van een woongebouw is de eigenaar verplicht om een energieprestatiecertificaat voor te leggen zodat geïnteresseerde huurders of kopers zien wat de energetische kwaliteit van de woning is.

Enerzijds krijgt men dit label na een audit, wat een extra kost betekent. Anderzijds geeft het objectieve informatie over de kwaliteit van de woning. In functie van het behaalde label worden mogelijkheden voor energiebesparing voorgesteld en kan dit een grote meerwaarde opleveren.

Sinds 1 november 2008 werd het energiecertificaat voor de verkoop van woningen en appartementen ingevoerd. Vanaf 1 januari 2009 werd het ook verplicht voor de verhuurmarkt.

Dit energiecertificaat moet de potentiële kopers en huurders informeren over de energetische kwaliteit van het gebouw en dient door de verkoper/verhuurder aan de koper/huurder worden voorgelegd. Daarnaast zal het energieprestatiecertificaat informeren over kosteneffectieve maatregelen voor de verbetering van de energieprestatie van het gebouw.

Bij verkoop van de woning wordt het energieprestatiecertificaat overhandigd aan de nieuwe eigenaar. Bij verhuur krijgt de huurder een kopie van het EPC.

Kantoor Geebelen is erkend door het VEA (Vlaams Energie Agentschap) en bekwam een licentie om u in het bezit te kunnen stellen van dit verplichte EPC-attest type A. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van het VEA (Vlaams Energie Agentschap) www.energiesparen.be

Informeer naar onze beste voorwaarden !